• Hi, Guest!
    Some images might be missing as we move away from using embedded images, sorry for the mess!
    From now on, you'll be required to use a third party to host images. You can learn how to add images here, and if your thread is missing images you can request them here.
    Do not use Discord to host any images you post, these links expire quickly!
Voltseon's Pause Menu

Resource Voltseon's Pause Menu v2.1

ClessioTV

Cooltrainer
Member
Joined
Sep 24, 2022
Posts
222
Hello, I have a small issue after a save that seems to be related to the quest manager combined with the menu.

Do you have a suitable solution?
[Pokémon Essentials version 20.1]
[v20.1 Hotfixes 1.0.7]

Exception: NoMethodError
Message: undefined method `y' for nil:NilClass

Backtrace:
[Voltseon's Pause Menu] 004_VoltseonMenu_Components.rb:232:in `update'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:223:in `block (2 levels) in update'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:223:in `each'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:223:in `block in update'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:219:in `loop'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:219:in `update'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:297:in `pbStartPokemonMenu'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:288:in `call_menu'
[Following Pokemon EX] Refresh.rb:122:in `call_menu'
032:Scene_Map:203:in `update'


If you have encountered the same error as me while saving, here is the fix to avoid this issue

[004_VoltseonMenu_Components]


#-------------------------------------------------------------------------------
# New Quesst Message Hud component
#-------------------------------------------------------------------------------
class VPM_NewQuestHud < Component
def initialize
@counter = 0
end

def start_component(viewport, menu)
super(viewport, menu)
@sprites["overlay"] = BitmapSprite.new(Graphics.width / 2, 32, viewport)
@sprites["overlay"].ox = @sprites["overlay"].bitmap.width
@sprites["overlay"].x = Graphics.width
@sprites["overlay"].y = 96
@sprites["overlay"].oy = 32
@base_color = $PokemonSystem.from_current_menu_theme(MENU_TEXTCOLOR, Color.new(248, 248, 248))
@shdw_color = $PokemonSystem.from_current_menu_theme(MENU_TEXTOUTLINE, Color.new(48, 48, 48))
end

def should_draw?
return false if !defined?(hasAnyQuests?)
return false if !$PokemonGlobal
return false if !$PokemonGlobal.respond_to?(:quests)
return $PokemonGlobal.quests.active_quests.any? { |quest| quest.respond_to?(:new) && quest.new }
end

def update
super
return unless @sprites["overlay"]
@counter += 1
if @counter > Graphics.frame_rate / 2
@sprites["overlay"].y += 1 if @counter % (Graphics.frame_rate / 8) == 0
else
@sprites["overlay"].y -= 1 if @counter % (Graphics.frame_rate / 8) == 0
end
@counter = 0 if @counter >= Graphics.frame_rate
end

def refresh
quest_count = $PokemonGlobal.quests.active_quests.count { |quest| quest.respond_to?(:new) && quest.new }
@sprites["overlay"].bitmap.clear
if quest_count > 0
if quest_count == 1
text = _INTL("You have {1} new quest!",quest_count)
else
text = _INTL("You have {1} new quests!",quest_count)
end
pbSetSmallFont(@sprites["overlay"].bitmap)
pbDrawTextPositions(@sprites["overlay"].bitmap, [[text, (Graphics.width / 2) - 8, 12, 1, @base_color, @shdw_color]])
end
end
end
 

Chaos Kitsune

Rookie
Member
Joined
Sep 16, 2023
Posts
4
I recently got Auto Multi Save by http404error. I changed the quit button to go back to the title screen, but if I load a different file the following error appears when I attempt to open the menu. It doesn't occur if I reload the same file or load File A.
[Pokémon Essentials version 20.1]
[v20.1 Hotfixes 1.0.7]

Exception: NoMethodError
Message: undefined method `[]' for nil:NilClass

Backtrace:
[Voltseon's Pause Menu] 003_VoltseonMenu_Menu.rb:261:in `block in refresh_menu'
[Voltseon's Pause Menu] 003_VoltseonMenu_Menu.rb:260:in `each'
[Voltseon's Pause Menu] 003_VoltseonMenu_Menu.rb:260:in `each_with_index'
[Voltseon's Pause Menu] 003_VoltseonMenu_Menu.rb:260:in `refresh_menu'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:94:in `pbStartScene'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:296:in `pbStartPokemonMenu'
[Voltseon's Pause Menu] 002_VoltseonMenu_Main.rb:288:in `call_menu'
032:Scene_Map:203:in `update'
[v20.1 Hotfixes] Overworld bug fixes.rb:28:in `block in main'
[v20.1 Hotfixes] Overworld bug fixes.rb:25:in `loop'
 

hostman

Trainer
Member
Joined
Aug 24, 2023
Posts
70
I deleted it and it let me open the menu, but for some reason now it gave me an error when closing it

e2b735b98655c136a07bc55ade9c052a.png
 

CarlosPR

Novice
Member
Joined
Mar 6, 2022
Posts
49
I had this plugin before and it showed all my other plugins (Encounter and Modern Quest). After Update they are no longer in the menu.
How can I bring them back to the menu?
I tried copying the 005_VoltseonMenu_Entries File that was in the previous versions but it didn't fixed my problem.
 

LinKazamine

Champion
Member
Joined
May 24, 2023
Posts
614
You have to add them like you would add options to the default menu.
I, for example, have the badgecase plugin appear on this plugin and this is the code to add it to the menu:
1698346010996.png
 

komeiji514

Cooltrainer
Member
Joined
Oct 28, 2023
Posts
193
When I start the game or open the menu, this appears in the debug mode window, even after I changed the scripts.
WARNING: Usage of deprecated method "safeExists?(f)" or its alias.
The method is slated to be removed in Essentials v22.
Use "FileTest.exist?(f)" instead.
Could anyone help?
 

FloW95

Novice
Member
Joined
Oct 12, 2023
Posts
17
I Plugged it in. I`ve Version 21.1 with Hotfixes 21.1
When i Open Pause Menu - It Works - but it always opens immediatly the Pokedex.
When i Close the pokedex it opens it again and so its never ending and i cant use the Menu.
Can Anyone help Me?

How can i Uninstall or is it Possible to choose the old Menu? I didnt made a Back up :(
 
Last edited:

Mashirosakura

With my wishes frozen in time and long forgotten
Discord Mod
When I start the game or open the menu, this appears in the debug mode window, even after I changed the scripts.
WARNING: Usage of deprecated method "safeExists?(f)" or its alias.
The method is slated to be removed in Essentials v22.
Use "FileTest.exist?(f)" instead.
Could anyone help?
did you do a full recompile after? it worked for me
 

srcwolf1

Novice
Member
Joined
Jan 30, 2024
Posts
35
how do i make a icon i made show in the menu
 

Attachments

  • Screenshot 2024-02-03 215704.png
    Screenshot 2024-02-03 215704.png
    87.6 KB · Views: 22
Back
Top